Vas je kdaj zanimalo, kdo vse sestavlja ekipo Zebra Patisseries? Danes nas lahko spoznate. Smo raznolika, živahna in profesionalna ekipa, ki vsak dan skrbi, da ste gostje zadovoljni. TOMI ČEŠEK Mesto v Zebri:Head Pastry Chef Naj slaščica/izdelek iz zebrine ponudbe:No, glavni chef pa ne more imeti zgolj ene najljubše slaščice. A, če naredim […]
Preberi večZagotovo ste pri nas že opazili monoporcijske slaščice. Mednje štejemo vse slaščice, ki so zaključena celota in namenjene eni osebi; kot so eclairji, francoske pite in monoporcijske tortice. Zakaj so ravno monoporcijske slaščice tako posebne, okusnejše in kako jih vpeljujemo v ponudbo, izveste v današnjem zapisu. Razlika med kosom torte in monoporcijsko tortico Prva […]
Preberi večEclair, še ena tistih slaščic, mimo katere ne moremo. Mamijo z videzom, pestrim naborom okusov in slastno, mehko sredico. Elcairji so francoska slaščica, po svetu zelo dobro poznana in so po zahtevnosti priprave in popularnosti »bratci makronov«. V slaščičarstvu oboji, tako eclairji kot makroni veljajo za vrh mojstrstva. Kaj sploh je slaščica z imenom […]
Preberi večPosuto z bleščicami, bogato s cvetjem, minimalistično ali polno sadja – kakšno torto pa si vi želite za svoj rojstni dan? Ne, rojstnodnevna torta ni zgolj še ena torta. Vi imate namreč rojstni dan! In vsakega bi se morali veseliti in ga praznovati s svojimi bližnjimi. Torta pa je vedno v središču pozornosti. Saj veste, […]
Preberi večSte se kdaj spraševali, kako se chef Tomi Češek z ekipo loti snovanja novih slaščic? V tokratnem pogovoru nam je razkril, kakšen je njegov ustvarjalni proces in kako poteka ustvarjanje novih receptov. V Zebri namreč obiskovalce vedno znova presenečajo s kakšno novostjo in še ne poznanimi okusi in oblikami slaščic. Podajmo se torej na sladko […]
Preberi večValentinovo je tik pred vrati in v Zebri smo vam pripravili posebne, romantično oblikovane slaščice. Dodatna pozornost ob dnevu zaljubljencev je zagotovo lepa gesta, ne glede na to, ali jo podarite partnerju, prijatelju, družinskemu članu; osebi torej, ki vam veliko pomeni. Majhna, sladka pozornost in skupaj preživet čas pa sta zagotovo najlepše, kar si ljubi […]
Preberi večTokratni blog je malce drugačen. Radi bi vam namreč predstavili celoten nabor napitkov, ki jih ponujamo, in kaj ga dela posebnega. V naši butični kavarni strežemo zgolj brezalkoholne napitke, a tudi pri teh smo se odločili izstopati. Izbrali smo zgolj najbolj kakovostne ponudnike napitkov, v svojo ponudbo pa vključujemo tudi nekonvencionalne, a izredno zdrave napitke, […]
Preberi večTo, da so Koseze bogatejše za vrhunsko francosko slaščičarno, vam je najbrž že prišlo na ušesa. A kako smo prišli do odločitve o odprtju lastne kavarne, umiku iz prejšnje lokacije in kateri so skriti aduti interierja – vse to vam zaupamo danes. Odprtje lastnega prostora je bil seveda logičen korak. Znamka Zebra Patisseries je […]
Preberi večKava. Pijemo jo vsak dan, večkrat na dan. Pijemo jo celo življenje, pa se o njej skoraj nikoli zares ne vprašamo. Samoumevna nam je. Tista, ki jo kupimo v trgovini. Normalna se nam zdi skodelica kave, ki jo naročimo v lokalu. Okoli hrane in pijač razvijamo tisoč in eno znanost, pravilo in prepričanje. Za kavo […]
Preberi večZebra Patisseries je v prvi vrsti poznana po vrhunskih francoskih slaščicah. A nič manj ekskluziven ni vsak dan sveže pečen kruh, po katerem zadiši iz Zebrine pekarne. Tokrat vam razkrivamo zakulisje pekarne, v kateri kruh in ostalo pekovsko pecivo gnetejo Adam Velić, Kristjan Kitner in Tomi Češek. Ekipa treh pekov s chefom Tomijem Češkom na […]
Preberi večSandra Češek, solastnica in soustanoviteljica blagovne znamke in slaščičarne Zebra Patisseries. Kot že priimek pove, je tudi boljša polovica chefa Tomija Češka. Svojo ljubezen do vrhusnke kulinarike in željo po skupnem delu sta izvrstno pretopila v skupen posel. Sandra je chef, izšolana vrhunska kuharica, svoje znanje pa je pridobila na ugledni kuharski šoli »Le Cordon […]
Preberi večDekoraterka, krajinska arhitektka in umetnica izdelave rož. To je Tina. S svojo estetsko žilico je Zebri prinesla nov način dekoracije tort, ki se je izkazal za nepogrešljiv element predvsem pri poročnih tortah. Njena največja strast je izdelovanje unikatnih, ročno izdelanih cvetlic vseh oblik, velikosti in barv. Tinin pristop do dela pa ni zgolj estetski – […]
Preberi več