Vas je kdaj zanimalo, kdo vse sestavlja ekipo Zebra Patisseries? Danes nas lahko spoznate. Smo raznolika, živahna in profesionalna ekipa, ki vsak dan skrbi, da ste gostje zadovoljni. TOMI ČEŠEK Mesto v Zebri:Head Pastry Chef Naj slaščica/izdelek iz zebrine ponudbe:No, glavni chef pa ne more imeti zgolj ene najljubše slaščice. A, če naredim […]
Preberi večZagotovo ste pri nas že opazili monoporcijske slaščice. Mednje štejemo vse slaščice, ki so zaključena celota in namenjene eni osebi; kot so eclairji, francoske pite in monoporcijske tortice. Zakaj so ravno monoporcijske slaščice tako posebne, okusnejše in kako jih vpeljujemo v ponudbo, izveste v današnjem zapisu. Razlika med kosom torte in monoporcijsko tortico Prva […]
Preberi večEclair, še ena tistih slaščic, mimo katere ne moremo. Mamijo z videzom, pestrim naborom okusov in slastno, mehko sredico. Elcairji so francoska slaščica, po svetu zelo dobro poznana in so po zahtevnosti priprave in popularnosti »bratci makronov«. V slaščičarstvu oboji, tako eclairji kot makroni veljajo za vrh mojstrstva. Kaj sploh je slaščica z imenom […]
Preberi večTomi Češek, glavni slaščičarski chef in ustanovitelj blagovne znamke Zebra Patisseries, ki sta jo ustvarila skupaj z ženo Sandro, je človek presenečenj. Za nasmejanim obrazom in umirjenim pristopom do izzivov, ki jih prinaša življenje, se skriva umetnik okusov, ki v svojem notranjem svetu dan in noč misli na slaščice. Spoznajte Tomija od bližje, preberite njegovo […]
Preberi večPoročne torte so zagotovo ena najzahtevnejših nalog vsakega slaščičarja. Gre namreč za verjetno najpomembnejšo torto v posameznikovem življenju. Popolno mora biti vse, tako videz kot okus. Za povrh vsega pa mora zadovoljiti mešane okuse povabljencev in ponuditi vrhunsko izkušnjo. Tokrat vam Tina, slaščičarka in dekoraterka, ki v Zebri skrbi za poročne torte, razkriva, kako poteka […]
Preberi večMakroni (Macarons) so ena izmed tistih slaščic, ki so se prikradle tudi v našo kulinariko, vanje pa smo se zaljubili na prvi pogled in prvi ugriz! So francoska različica »piškotov«, čeprav bi jih težko umestili med piškote. Verjetno so pri nas njihovi predhodniki vetrci, le da jim le-ti ne sežejo niti do gležnjev. Kakor so […]
Preberi večVsaka dežela ima zagotovosvoje kulinarične specifike, in Slovenija ni nobena izjema. Tokrat smo se spraševali o specifikah slovenskega in francoskega slaščičarstva, ki sta si v osnovi precej različna. Danes se sicer marsikateri slogi že precej prepletajo, a neke osnovne smernice so ostale. Kaj je tipično za slovenske slaščice? Ker je Slovenija majhna in je bila […]
Preberi več