Ekipa Zebra Patisseries skozi portrete

Intervju, Izpostavljeno, Kavarna

Vas je kdaj zanimalo, kdo vse sestavlja ekipo Zebra Patisseries? Danes nas lahko spoznate. Smo raznolika, živahna in profesionalna ekipa, ki vsak dan skrbi, da ste gostje zadovoljni.

 

TOMI ČEŠEK

 

 1. Mesto v Zebri:Head Pastry Chef
 2. Naj slaščica/izdelek iz zebrine ponudbe:No, glavni chef pa ne more imeti zgolj ene najljubše slaščice. A, če naredim ožji izbor, lahko mednje uvrstim: mango torta, sadna blazinica, bageta z olivami in paradižnikom.
 3. Pri delu mi je najbolj všeč:ustvarjanje novih receptov, izdelava macaronsov in eclairjev, ter delo z mojo ekipo
 4. Ko nisem v Zebri, uživam v:športnem udejstvovanju, hoji v hribe, reševanju matematičnih nalog s hčerjo in ogledu dobrega filma.
 5. Naključna dejstva o meni:sem šaljivec in tipičen umetnik, ko pride do besede »moraš« – tej se namreč upiram na vse pretege. Vedno preizkušam nove stvari, tako v kulinariki kot športu. Nor sem na tehnološke »gadget-e«, saj jih rad čim več preizkusim – saj veste, »boys and their toys«.

 

SANDRA ČEŠEK

 

 1. Mesto v Zebri:direktorica in solastnica; mediatorka
 2. Naj slaščica/izdelek iz zebrine ponudbe:monoporcijska lešnikova tortica
 3. Pri delu mi je najbolj všeč:vodenje ljudi, organizacija dela, motiviranje zaposlenih in spremljanje, kako podjetje raste zaradi kakovosti našega dela
 4. Ko nisem v Zebri, uživam v:osebnostni rasti, športu, treningih karateja, druženju z ljudmi; na splošno sem rada v dobri družbi in ob dobri hrani
 5. Naključna dejstva o meni:vem, da nikoli ne vem vsega, zato se ves čas učim in izpopolnjujem. Sem neke vrste nabiralka informacij, saj tako tudi lažje predajam svoje znanje naprej in informacije delim s svojimi zaposlenimi. Alergična sem na živila, ki naj bi veljala za zelo zdrava: ingver, citruse in med. Sem torej tipičen primer rušenja tabujev o tem, da je nekaj zdravo za vsakogar – zame so namreč ta živila zelo nevarna. Čeprav sem zelo vitka, vsak dan pojem vsaj eno slaščico in v splošnem rada dobro jem. Rada imam dobro kavo, dober gin, dobro vino, dobro družbo in dobro hrano – sem prava gurmanka, torej. V splošnem zelo uživam v športu, predvsem karateju in kolesarjenju. Tako porabim višek energije, karate pa mi je poleg fizične kondicije dal še disciplino in zavzetost, kar se kaže na vseh področjih mojega življenja. Vsak dan tudi meditiram eno uro. In ne, moj dan nima še nekaj dodatnih skritih ur, ima jih 24, tako kot od vseh ostalih 😀

 

TINA ILAR

 

 1. Mesto v Zebri:Dekoraterka in slaščičarka. Skrbim tudi za vse poročne torte.
 2. Naj slaščica/izdelek iz zebrine ponudbe:hruškina torta.
 3. Pri delu mi je najbolj všeč:da delo ni nikoli enolično, temveč sem vsak dan znova soočena z novimi izzivi. Rada izdelujem dekorativno cvetje, delam s praktikanti in izdelujem poročne torte. Moje delovno mesto se tako ves čas malce spreminja, obenem pa je moje znanje vsak dan večje. Imam tudi možnost kreativnega izražanja, kar mi omogoča, da je vsak izdelek unikaten, vedno malce drugačen.
 4. Ko nisem v Zebri, uživam v:prebiranju leposlovja, jogi, jahanju, skrbi za rastline, ki jih zbiram in potovanjih.
 5. Naključna dejstva o meni:sem neke vrste »zbiralka« rastlin, saj je moja sestra cvetličarka. K meni v »posvojitev« pridejo odslužene lončnice, ki jih spravim k življenju in uživam ob pogledu na njihov ponoven razcvet. Cel projekt pa nastane, ko moram vse to zelenje (stanovanje imam polno »pisarniških rastlin« – zelenja torej) očediti. Na velikih listih se namreč kaj hitro nabere prah, ki ga moram očistiti. Ker imam toliko rastlin, res nimam časa čistiti vsakega lista posebej, zato jih vse naenkrat stuširam. Vsake toliko imam torej dan za »tuširanje rastlin« 😀

 

VESNA BIZANT

 

 1. Mesto v Zebri:komercialist in vodja strežbe
 2. Naj slaščica/izdelek iz zebrine ponudbe:to je precej odvisno od dne, ampak recimo d Bailey torta
 3. Pri delu mi je najbolj všeč:že od nekdaj rada delam v strežbi, sem v stiku z ljudmi. V Zebri pa poleg ljubezni do strežbe uživam še privilegij, da lahko delam z res vrhunskimi izdelki, ki jih strankam z veseljem ponudim, saj lahko stojim za njimi. Že prej sem delala v slaščičarnah, pa nisem mogla stati za ponujenimi sladicami, saj sem vedela, da se delajo iz praškov in past. V Zebri je zgodba čisto drugačna, tukaj je vsaka slaščica zares vrhunska, narejena iz pravih, naravnih, svežih sestavin. Zebrina ekipa pa je pika na i, saj je tako prijetna, da v službo pridem z veseljem.
 4. Ko nisem v Zebri, uživam v: To je kot moja meditacija. S partnerjem praktično ves dopust in vsak prost vikend v toplejšem delu leta nameniva potapljanju po Hrvaški obali in Egiptu. Potapljava se že osem let, to pa je tudi najin skupen interes, v katerem oba zelo uživava. Med potopi paziva eden na drugega, saj je res kar pravijo – pod gladino morja je tako lepo, da bi človek z lahkoto ostal tam spodaj.
 5. Naključna dejstva o meni:obožujem lubenico in ne delim steak-a (don’t touch my food!) 😀 Sicer pa sem orientirana na majhne stvari, malenkosti in pozornosti mi veliko pomenijo, tako v zasebnem kot poslovnem življenju. Zato tudi tako užviam v strežbi, saj lahko poskrbim za vsako malenkost.

 

ADAM VELIĆ

 

 1. Mesto v Zebri:pek, skrbim za kruh, pekovsko pecivo
 2. Naj slaščica/izdelek iz zebrine ponudbe:limonina pita
 3. Pri delu mi je najbolj všeč:zadnji korak pri izdelavi baget – torej zareza v bageti. Zakaj? Ker takrat vidiš, kakšno bageto si ustvaril. Zareza na bageti je kot zadnjih nekaj strani v knjigi ko se celotna zgodba poveže in razkrije. Vsaka sprememba pri izdelavi kruha, pa če je še tako majhna, se namreč pokaže ravno pri zarezi, ki jo naredim pred pečenjem. To je kot neka končna potrditev, da sem dobro naredil kruh. Rad izdelek naredim od začetka do konca, in največje zadoščenje je, ko vidiš, da si celoten proces izpeljal vrhunsko. Obožujem delo s testom, saj je živo in nanj se moraš navaditi, ga razumeti in pravilno obdelovati, da sodeluje s teboj. Obenem mi je pri delu zelo všeč, da so praktično vsi postopki ročni, torej kruh delamo peki, ne pa stroji. Všeč mi je tudi, da se vsak dan lahko naučim nekaj novega. Zdaj se učim še izdelave tortnih biskvitov, ki so spet svet zase. In seveda je ekipa tista, ki je tako zelo pomembna. Lahko rečem, da si boljše ekipe in delovnega vzdušja sploh ne bi mogel želeti.
 4. Ko nisem v Zebri, uživam v:igranju malega nogometa, to je moj velik hobi. Obenem veliko telovadim, saj se želim dobro počutiti in imeti dovolj energije za delo in družino. Ukvarjam se tudi s produciranjem glasbe, delam svoje beat-e in svojo glasbo, ter rap-am. Včasih sem imel producente, ki so poskrbeli za beat, oziroma glasbo, a zdaj to delam sam. Že prej sem omenil, da rad delo v celoti opravim sam, saj tako vem, da je končni produkt dejansko plod mojega dela. Tako je pri kruhu in glasbi. Veliko časa namenim tudi svoji družini in branju knjig. Včasih nisem bil ravno ljubitelj knjig, pa se je to vse spremenilo po tem, ko sem prebral Alkimista. Od takrat naprej rad posežem po dobri knjigi, ki mi širi obzorja in me uči o življenju. Zanimivo je, kako te knjiga spremeni, kako oživi tvoja domišljija. To zagotovo zmorejo samo knjige.
 5. Naključna dejstva o meni:bil sem vzgojen v tradicionalnih vrednotah in veroizpovedi. Ves čas sem se boril s svojim in privzgojenim razmišljanjem, dokler nisem ugotovil, da je čisto vseeno od kod prihajam, kako sem bil vzgojen in kaj pravijo drugi. Važno je samo, kaj jaz verjamem. Ko sem spustil vsa prepričanja okoli tega, kdo bi moral biti in začel slediti svojim željam, sem naglo napredoval – tako osebnostno kot karierno. Zdaj ne pustim, da bi me mnenja drugih ali družinska prepričanja držala v okovih. Opustil sem usodo in začel verjeti v znanje, saj ti le to omogoča da si sam svoje sreče in usode kovač.

 

KRISTJAN KITNER

 

 1. Mesto v Zebri:sem »letalec« med pekarno in slaščičarno. Delam večinoma kot pek, vendar tudi za slaščičarno pripravljam biskvite.
 2. Naj slaščica/izdelek iz zebrine ponudbe:Eclair pasijonka-limona in cheesecake
 3. Pri delu mi je najbolj všeč:da lahko izkoristim maksimalni potencial surovin, sploh pri kruhu. Obenem mi ogromno pomenita svoboda in kreativa, ki ju imam pri delu.
 4. Ko nisem v Zebri, uživam v:treningih MMA-ja, borilnih veščinah torej. Treniram ljubiteljsko, a če bi imel možnost amaterskega tekmovanja, bi se verjetno preizkusil tudi na tekmi. Borilne veščine me umirijo, zjasnijo misli in me učijo mira in discipline.
 5. Naključna dejstva o meni:zapomnim si skoraj vse informacije, ki jih lahko povežem s svojimi interesi. Pri nečem zanimivem imam vedno ogromen fokus, kar se vidi pri delu. Ko mi Tomi razlaga nekaj novega, si vse zapomnim, brez da bi si to moral zapisati ali ga ponovno spraševati, kaj mi je govoril. Rad tudi poučujem in znanje delim s sodelavci, kar je verjetno tudi dodatna motivacija za pomnenje vseh informacij. Tako v zasebnem kot službenem življenju mi je zelo pomembno, da se ves čas izpopolnjujem, pridobivam nova znanja in veščine.

 

ANJA KOKALJ

 

 1. Mesto v Zebri:strežba
 2. Naj slaščica/izdelek iz zebrine ponudbe:cheesecake
 3. Pri delu mi je najbolj všeč:razgibanost dela, delo z ljudmi in možnost učenja vedno novih stvari. V službi mi ni nikoli dolgčas, saj se vedno kaj novega dogaja. Seveda pa tudi zelo uživam v preizkušanju novih slaščic.
 4. Ko nisem v Zebri, uživam v:učenju tujih jezikov – hodim recimo na tečaj španščine. Rada tudi plešem, s fantom hodiva na tečaje družabnih plesov, kasneje bi rada plesala salso. Poprimem tudi za dobro knjigo in se rada veliko gibljem, telovadim.
 5. Naključna dejstva o meni:zelo dobro znam organizirati potovanje, saj se v načrtovanje poglobim in vse raziščem. Imam tudi zelo dober kratkoročni spomin, težave pa mi delajo obrazi in imena – nikakor se ne morem spomniti, od kod nekoga poznam, če osebe nisem videla vsaj nekajkrat.

 

JURE KLEŠNIK

 

 1. Mesto v Zebri:slaščičar. Sem Tinina »leva roka« 😀
 2. Naj slaščica/izdelek iz zebrine ponudbe:francoski rogljički in lešnikova torta
 3. Pri delu mi je najbolj všeč:da si lahko vzamem čas za eno stvar, ki jo naredim od začetka do konca. Pri nas je vedno najpomembnejša kakovost, zato ničesar ne delamo na silo. Uživam v tem, da lahko delam z občutkom, se poglobim v proces izdelave slaščic in vsako stvar tudi zaključim. Pri mojem delu je veliko ustvarjalnosti.
 4. Ko nisem v Zebri, uživam v:muski :D. Rad imam glasbo in ljubiteljsko se ukvarjam z »record produciranjem«, torej ustvarjanjem zvočnih podlag za vokaliste, raperje in podcast oddaje. To je smer, ki me res vleče in v kateri bi se rad izpopolnil.
 5. Naključna dejstva o meni:ničesar v življenju nočem zamuditi, želim si čim več izkustiti, doživeti, biti povsod. Ne predstavljam si, da bi moral biti celo življenje na enem mestu, v enem sistemu. Sem pač bolj svobodna duša. Rad tudi eksperimentiram s kulinariko in doma pripravljam nenavadne kombinacije jedi in sestavin. Na življenje in situacije vedno gledam optimistično in vztrajam pri tistem, za kar se splača potruditi in mi veliko pomeni. Nikoli nisem zadovoljen s povprečnim delom, daj vem, da zmorem bolje in več, zato se vsak dan trudim biti boljši.

 

ŽIVA KOVAČEVIĆ

 

 1. Mesto v Zebri: Sem zunanja »freelance« sodelavka in skrbim za vse zapise na spletni strani ter vodim socialna omrežja in oglaševanje.
 2. Naj slaščica/izdelek iz zebrine ponudbe:mango eclair, hruškina torta in matcha macarons
 3. Pri delu mi je najbolj všeč:narava dela in način sodelovanja, ki ga imam z Zebro. So namreč izredno odprti za nove ideje. Rada sodelujem z Zebro, saj so nadvse prijetni ljudje, s katerimi se da pogovarjati, kar mi omogoča ustvarjanje kakovostne in unikatne vsebine. Usvtarjalnih procesov res ne zmanjka.
 4. Ko nisem v Zebri, uživam v:moje življenje ima dva zelo močna fokusa, in to sta kariera in potovanja. Kot freelancer ogromno časa namenim delu za naročnike in razvijanju lastnih idej in produktov, kar sicer je delo, ampak ne v klasičnem pomenu besede. Nora pa sem tudi na potovanja, ki mi odpirajo kreativo in omogočijo čisti užitek ter razširjanje obzorij. Zato poskrbim, da grem, če le gre, vsak mesec na krajše potovanje.
 5. Naključna dejstva o meni:sem prava »knjigobuba«, brez knjig mi živeti ni. Verjetno je to tudi razlog, da se mi je že kot otroku razvil besedni zaklad in občutek za pisanje, kar se je sčasoma prelevilo v mojo karierno prednost. Pri hrani sem hudo izbirčna, in če na mizo dobim neokusen obrok, sem sitna še dve uri skupaj. Ura ni moja najboljša prijateljica, zmeraj za 15 minut narobe kaže 😀

 

FOTOGRAFIJE: Aleksandar Domitrica

 

Kontaktirajte nas