10 dizajnov rojstnodnevnih tort v Zebri

Torte

Posuto z bleščicami, bogato s cvetjem, minimalistično ali polno sadja – kakšno torto pa si vi želite za svoj rojstni dan?

Ne, rojstnodnevna torta ni zgolj še ena torta. Vi imate namreč rojstni dan! In vsakega bi se morali veseliti in ga praznovati s svojimi bližnjimi. Torta pa je vedno v središču pozornosti. Saj veste, zabavi brez torte se reče sestanek 😉

V Zebri že od samega začetka pečemo, dekoriramo in z ljubeznijo izdelujemo rojstnodnevne torte. To, da vam lahko pripravimo slavnostno torto, si štejemo v čast. V tokratnem blogu boste spoznali med kakšnimi slogi oziroma dizajni lahko izbirate. Seveda pa smo odprti tudi za vaše predloge in želje – vsaj dokler sovpadajo z našim konceptom.

Francoske slaščice, kakršne pripravljamo, namreč bazirajo na mehkih kremah, mousseih in hrustljavih piškotnih ali biskvitnih podlagah. Take torte ne moremo obleči v debelo maso ali jo obložiti s težko dekoracijo, saj bi se torta sesedla. Inspiracijo lahko najdete med našimi galerijami tort, pridete pa lahko tudi z idejo iz Pinteresta, vendar ni nujno, da bo ta izvedljiva v točno takšni obliki, kot je na fotografiji.

 

Okusi tort

Izbirate lahko med okusi in recepti, ki smo jih skrbno razvijali dolga leta. Da se boste lažje odločili za pravi okus, vas vabimo, da pridete na kavico in kos torte v našo kavarno in slaščičarno Zebra Patisseries na Podutiški cesti 37 v Kosezah.

 

Dekoracija rojstnodnevnih tort

Ste za minimalizem, napise, užitno cvetje, figurice, bogato dekoracijo ali nam pustite čisto proste roke? Naše dekoracije lahko v grobem razdelimo na naslednje elemente:

  • Barve – vse barve, ki jih uporabljamo, so narejene na osnovi naravnih barvil.
  • Napisi – odločite se lahko za ročno izdelan napis ali natiskanega (recimo pri otroških tortah, kjer se natisne sličica z napisom vred)
  • Sveže sadje – za dekoracijo uporabljamo sezonsko sadje, ki se sklada z okusom torte
  • Rože – vse rože so ročno izdelane iz sladkorne mase in se zelo približajo videzu pravih rož
  • Čokoladen obliv – brez dodajanja barv, saj je čokolada krasna že sama po sebi
  • Manjše slaščice kot dekoracija – macaronsi, čokoladne ploščice, meringue oziroma španski vetrci, lepo oblikovan mousse in še bi lahko naštevali

 

Velikost torte

Običajno ima torta 12 kosov. Če želite večjo ali manjšo torto, nam pišite in upoštevali bomo vašo željo. Za več oseb lahko torto naredimo v več nadstropjih, ali pa pripravimo več tort v različnih okusih in dekoracijah.

 

Povpraševanja in naročila

Vsa povpraševanja sprejemamo na mail info@zebra-patisseries.si

Dostave nimamo v ponudbi, tortico pa prevzamete v naši slaščičarni.

 

 

Dizajni rojstnodnevnih tort

 

#1 Moderni minimalizem

Prisegate na eleganco in preprosto minimalistično torto, ki ne bo preveč izstopala? Moderne minimalistične torte so zmerno okrašene in nimajo napisov. Takšna torta je intimna in ne zbuja pretirane pozornosti, zato jo lahko nesete tudi v službo ali pa se z njo posladkate na elegantni zabavi. Odlično se obnesejo tudi v kombinaciji z drugimi elementi, kot so slaščice v kozarčkih ali manjše, monoporcijske sladice.

 

#2 Barvite, praznične moderne torte

Obožujete barve, bleščice in raznoliko dekoracijo? Potem nikakor ne posegajte po preveč minimalistični torti, temveč se rajše pustite zapeljati barvam, oblikam in igri vizualnih efektov. V poletnih mesecih vam torto lahko okrasimo s svežim jagodičevjem, v hladnem delu leta pa se znajdemo s čokoladnimi umetninami. Oglejte si nekatere predstavnice te skupine.

 

#3 Elegantne čokoladne torte

Ni ga čez čokolado, kajne? Estetsko okrašene čokoladne torte so odlična izbira tudi za moške rojstnodnevne torte in za vse čokaholike seveda! Ko govorimo o čokoladi, vam možnih kombinacij čokoladne dekoracije ne zmanjka – mousse, koščki čokolade, bomboni, geometrijski elementi, čokoladni zvitki, macaronsi in še bi lahko naštevali. Kakšno čokoladno torto bi? Tako z vsem, prosim! 🙂

 

#4 Dekliške torte

Za velike in majhne punce – dekliško torto lahko naročite za hči ali zase! Pri nas starostne omejitve ni. Če v sebi poskočite vsakič, ko vidite roza barve, potem ne bodite sramežljivi pri naročilu torte z dekliškim dizajnom. Dekoriramo vam jo z macaronsi, pentljami, metuljčki, mousseom, bleščicami, meringuami ali drugimi elementi, ki so vam pri srcu.

 

#5 Oponašanje kamna in naravnih elementov

Marble efekt je pri dekoriranju tort vedno bolj priljubljen. Deluje elegantno in prefinjeno, glazure pa lahko oblikujemo zelo različno, kot vidite na spodnjih fotografijah. Tudi pri izbiri barv imate proste roke. »Kamnite« torte so videti kot umetnine, ki jih lahko še dodatno dekoriramo s kakršnimi koli elementi. Fotke za na Instagram vam  s tako torto ne uidejo 😉

 

#6 Pita namesto torte

Kdo pravi, da mora biti vsaka rojstnodnevna torta prav torta? Če se vam cedijo sline vsakič, ko pomislite na pito, ozrioma »tart« po francosko, potem se ne držite nazaj – za rojstnodnevno praznovanje izberite pito namesto torte. Za nabor okusov pa pridite v našo kavarno.

 

#7 Torte s cvetlično dekoracijo

Ne, torte vam ne okrasimo z živim cvetjem, saj ni dovolj čisto za naše higienske pogoje. Naša posebnost so do potankosti natančno izdelane rože iz sladkorne mase. Izdeluje jih Tina, ki skrbi tudi za poročne torte. Tako krasen okras si lahko shranite še za kdaj drugič – le na suho in hladno mesto ga spravite. Izberite katerokoli cvetlico in Tina bo našla način, da jo izdela tako natančno, kot bi pred seboj imeli umetnino narave.

 

#8 Otroške torte s figuricami

Otroške tortice so svojevrstna ljubezen – pri njih barve in risani junaki ne poznajo meja. Prvi stil otroških tort je kombinacija enostavne torte s figuricami in napisom. Kdo si želi Čebelice Maje, samoroga, likov iz Vojne Zvezd ali prikupnih živalic? Pobrskajte za navdihom in izberite lik, ki bo vašega otroka najbolj razveselil.

 

#9 Otroške torte z natiskanimi risbami

Starši, čeprav se morda držite za glavo ob trendih, kot so Winx, Frozen in drugi risani junaki – so vaši otroci trenutno zaljubljeni vanje. In če jih vprašate, kakšno torto si želijo, bodo v en glas začivkali »Frozen!«. Tudi za najmlajše poskrbimo s tiskom izbranih risb in dodanimi napisi.

 

#10 Otroške torte, posute z bonbončki

Ste že prerasli risane junake, figurice in kužke? Ali pa si želite bolj elegantne otroške torte, ki bo všeč tudi staršem? Kompromis med minimalističnim in otroškim so pisani bombončki in čokoladni opilki, ki poskrbijo za igrivo, a še vedno sofisticirano tortico.

Kontaktirajte nas